Gunnar B & The Good Music Band

Lyssna på smakprov från CD:n
"I don´t care anymore"

1.

I don´t care anymore

2.

Don´t say I love you

3.

And you say

4.

Unfold the memories

5.

You bring it to me

Inget ljud?
Ladda ner ett gratisprogram här


Läs mer om tillkomsten av plattan genom att klicka här!


Releasen till "I don´t care", skriven av Christer Borg:

I Don´t CareAnymore Gunnar B & Good Music Band ( GMB 001 )

- Kan Gunnar Bernstrup spela?!! Och sjunger han desutom?!!! Det hade vi ingen aaaning om!!

- Och har han dessutom skrivit alla låtarna? Va?!! Även texterna?!! Du skojar..? Inte?!! Fy för fasen!!!
( En mycket vanlig reaktion )

Efter otaliga tv-serier, radioprogram och scenframträdanden känner svenska folket Gunnar Bernstrup bäst som komiker och rolig gubbe. Radionsuccén "Byteskomik" var ju så pyramidal att den också gav genklang från lyssnare i grannländerna. Även tittare sedan humorserierna i TV "Uppåt Väggarna" och senare "Helt Apropå!" gått igång. Gunnar och Stellan uppmärksammades ofta av media i t.ex. Norge och NRK var på besök i Malmöstudion för att sondera terrängen för egna program.

- När jag plockar fram gitarren får jag ibland höra "kan du spela också", skrattar Gunnar. "Det hade vi ingen aning om" brukar det heta.

Ändå har Gunnar en gedigen musikbakgrund. Som medlem av The Chimneys Hootenanny Trio, som hade ett fint skivkontrakt på gång. Tilllsammans med Werup-Sjöström-gruppen i legendariska Cabaret Fredagsbarnen i Malmö. I gruppen Visa med Skägg, som bland annat gjorde en uppmärksammad Ruben Nilsson-skiva. Som trubadur i egen regi. Och i otaliga andra musikaliska sammanhang.

Det är också tillbaka till sina musikaliska rötter Gunnar söker sig när han nu presenterar sig i helfigur på CD:n "I Don´t Care Anymore". Tillsammans med några rutinerade musikpolare i Good Music Band framför nämligen Gunnar tretton nyskrivna låtar. Han har komponerat all musik och skrivit alla texterna - på engelska.

Gunnar växte upp med Josh White ( som han blev personlig vän med ), Kingston Trio, Burl Ives, Woody Guthrie, Tom Paxton och Peter, Paul & Mary. Det är alltså den musiken som finns i botten när Gunnar B & Good Music Band här bjuder på sin högst personliga mix av country/folkrock, spetsad med några droppar irländska klanger och spelglädje.

Det började förra sommaren. Tillsammans med Steve Grahn ( gitarr ), Pascal Bjerrehus ( bas ) och Håkan Nyberg ( trummor; en rutinerad man som turnerat länge med Björn Afzelius, Michael Wiehe och Nationalteatern ) är Gunnar ibland ute och spelar hos olika företag och privata arrangemang.

- Ett företag ville ha lite countrystuk på musiken. Så vi plockade fram en passande repertoar och det kändes jättebra. det var då Håkan Nyberg som kläckte idén. "Varför skriver du inte musik själv, så gör vi en platta?" undrade han. I samma veva hade Gunnar fått ett konstnärsstipendium och med de pengarna i ryggen kunda han börja komponera och skriva texter. - För att undvika grammatiska tabbar och andra konstigheter, skickade jag texterna till vänner inom musik och teater i England, som sedan fick komma med sina synpunkter.

GoodMusic Band började repetera i Steve Grahns gitarrbutik på Limhamn. Och när radioproducenten Frans Sjöström kontaktades för att förgylla tre spår med sin bassaxofon, undrade han "Varför spelar ni inte in skivan i Riksradions studio, så gör vi två radioprogram samtidigt".

Så blev det. Under teknikern Hans Larssons ledning bandade Gunnar B & Good Music Band de tretton spåren i april i år. Skivan har sedan mixats av en annan rutinerad radioman, Bo Kristiansson. Under resans gång har fler musikaliska kompisar tillkommit. Pelle Jernryd på dobro, Lars Holms på dragspel och Lasse "Linkan" Lindkvist på mandolin och fiol. Dessutom är Thomas Nyberg och Truls Ström med och "körar".

Redan innan utgivningen har skivan uppmärksammats utomlands. Lennart Christiansson - en gång i tiden känd som Rock-Chrichan och sedan flera år tillbaka bosatt i Australien - har bidragit med råd och dåd och ska nu arbeta som bandets agent "Down Under".

- I Australien finns sjutton miljoner människor som älskar den här musiken och dessutom stär svensk musik väldigt högt i kurs här, säger han. I England har Gunnar kontakt med en internetdistributör som efter att ha hört en demo med Good Music Band undrade: - Are you sure your mother didn´t meet Hank Williams? Och i Danmark vill agenten Flemming Hedemark ( tidigare informationsdirektör på Danmarks Radio ) ta hand om lanseringen.

På hemmaplan har Gunnar & co fått uppmuntrande tillrop från bland andra Benny Andersson och Micke Tretow. Så nu hoppas upphovsmannen bara att också den stora allmänheten ska få upp öronen för Gunnar B & Good Music Band. Lauren Bacall har förhoppningsvis redan hört plattan. En av låtarna ha nämligen Gunnar tillägnat den firade skådespelerskan. Och när hon nyligen fyllde 75 år, fick hon en specialdesignad CD tillskickad sig från sin beundrare på Limhamn i Sverige. Och i månadeskiften Januari/Februari år 2000 flyger Gunnar till Australien för sina första framträdanden där.


"I Don´t Care Anymore" - "Gunnar B & Good Music Band" ( GMB 001 )

e-post: goodmusic@swipnet.se

Läs mer om tillkomsten av plattan genom att klicka här!