Vattenhålet och andra berättelser:

Lär känna Den Väldige, Experten, Konsthandlaren, Megafonen, Den Lagkunnige, Clownen, Den Driftige och alla de andra som strålar samman på Vattenhålet. Personligheter som stöter och blöter sina tankar och erfarenheter kring det som sker eller möjligen borde ha skett. Sagolika möten där det osannolika blir sannolikt och inget är för stort eller för litet för att avhandlas.

ROY ROGERS, Blyger, Olsson och dom andra

Nya historier från Vattenhålet. Gamla och nya bekanta möts och livets väsentligheter avhandlas och avlyssnas med massor av humor. Men här finns också en rad myllrande och spännande berätteser om människor och miljöer från 50- och 60-tal och nutid. En stämningsfull och berättarglad blandning av dikt och möjlig sanning.

Limhamn - förbluffande sanningar

En fullständigt makalös skildring av alltings, nästan, uppkomst och platsen (Limhamn) där det har skett. Roligt, roligt!

Malmö - Ljuva 60-tal?

Malmö. Några år in på 60-talet. Nylonskjorta och tabbkrage, slipps och nyss bortgångne pappas nästan obegagnade glencheckkostym. Dixielugg. Så inleder Gunnar Bernstrup sin bok om 60-talets Malmö. En nostalgisk resa i den tid som gav oss twist, limbo, jenka, beatlesfrisyr och kortkort. Välkommen med, kärleksfullt guidad av en som var med.

"40 år med guldkant"

Sällskapet Ölhäfvarne har satt färg på tillvaron och Malmö i 40 år. Detta är den sprakande jubileumsboken som gavs ut i oktober 2004. Personligheterna, anekdoterna, krogarna, nöjeslivet... den goda ölen! En ren njutning. Ty "Öl är gott"(§ 2 i sällskapets stadgar).

”40 lyckliga år”

Året är 1989. Hammaren och skäran har sedan 40 år ersatts av de tre kronorna på Stockholms stadshus. En kontrafaktisk roman om ett Sverige bakom järnridån. Med insikt och humor visar författarna hur vardagslivet gestalar sig i ett kommunistiskt samhälle där gråheten, slagorden och rädslan för angivare är ständigt närvarande. Ett samhälle det fortfarande tycks finnas förespråkare för inom det politiska etablissemanget i dagens Sverige.

Läs om "40 lyckliga år" i Per T Ohlssons krönika i Sydsvenska Dagbladet